Καλέστε μας : 210 68 28 950

Ηρώδου Αττικού 30, Νυμφών & Λ. Πεντέλης 27, Χαλάνδρι: Δείτε την τοποθεσία

Τι είναι η ουλίτιδα;

Ουλίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος των ούλων, οφειλόμενη στην οδοντική μικροβιακή πλάκα. Ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με την Ουλίτιδα πατώντας εδώ.

Πως θεραπεύεται η ουλίτιδα;

Η ουλίτιδα θεραπεύεται με τον πολύ καλό καθαρισμό της μικροβιακής πλάκας από τα δόντια. Ο καθαρισμός αυτός γίνεται κατά κύριο λόγο με τη χρήση υπερήχων και συμπληρωματικά με τη χρήση εργαλείων χειρός. Εάν υπάρχει ευαισθησία από τα ούλα, τότε η θεραπεία πραγματοποιείται σε συνδυασμό με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Μετά το πέρας της θεραπείας, δίνονται αναλυτικά οι οδηγίες στοματικής υγιεινής, και εαν κρίνεται απαραίτητο προτείνεται η χρήση ειδικού στοματικού διαλύματος κατά της ουλίτιδας.

Πόση ώρα χρειάζεται για τη θεραπεία της ουλίτιδας;

Η ώρα που απαιτείται για την θεραπεία της ουλίτιδας εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο έχει εξελιχθεί η νόσος. Για ελαφριά μορφή ουλίτιδας συνήθως απαιτείται 1 ώρα (1 ραντεβού). Για πιο βαριά μορφή ουλίτιδας με έντονα σημεία φλεγμονής, συνήθως απαιτούνται 2-3 ώρες (τουλάχιστον 2 ραντεβού).

Κάθε πόσους μήνες γίνεται ο επανέλεγχος σε περιπτώσεις ουλίτιδας;

Ο χρόνος επανελέγχου στις περιπτώσεις ουλίτιδας, εξαρτάται και αυτός από τη βαρύτητα του περιστατικού. Σε περιπτώσεις ελαφριάς μορφής ουλίτιδας ο χρόνος επανελέγχου είναι συνήθως 5-6 μήνες. Απο εκεί και πέρα, και ανάλογα το περιστατικό, ο επανέλεγχος μπορεί αρχικά να γίνει σε συντομότερο διάστημα. Σκοπός στην αρχή είναι, η διαπίστωση του βαθμού στον οποίο ο ασθενής τηρεί τους κανόνες στοματικής υγιεινής, η εκπαίδευση του ασθενή στις τεχνικές στοματικής υγιεινής στις οποίες υστερεί και ο συμπληρωματικός καθαρισμός σημείων όπου η στοματική υγιεινή φαίνεται ελλιπής. Συνήθως μετά την πρώτη επανεξάταση, ο χρόνος επανελέγχου σταθεροποιείται στους 6μήνες.